Långloppslaget med hemvist i Bergslagsregionen med några av Svealands bästa långloppsåkare tävlade ifjol under namnet Sysarb Oneway. Laget kom då på 10:e plats i Ski Classics lagtävling och var därmed näst bästa helsvenska lag. Laget kommer från i vinter istället att heta SKISTART.COM-BERGSLAGEN. ONE WAY kvarstår som en tredje huvudsponsor och lagets totalleverantör av teamkläder och accessoarer.

Teamledningen tillkännager idag att avtal tecknats under hösten med dels Nordens ledande längdbutik på nätet, Skistart.com, med kontor och lager i Älvdalen, och dels med ett företagarnätverk i Bergslagskommunerna som gemensamt kallar sig ”Team Bergslagen”.

– Otroligt kul att vi lyckas få ihop en lokalt präglad satsning med dessa skickliga och ambitiösa skidåkare som i vinter blir ambassadörer för att sätta Bergslagskommunerna och regionens företag på kartan tillsammans, säger Jan-Åke Stolt Karlsson, ”spindel” i det nystartade nätverket ”Team Bergslagen”.

– Med Skistart.com-Bergslagen vill vi som Nordens största längdbutik på nätet göra en seriös satsning på de lovande åkarna i teamet och samtidigt stötta dessa åkare samt utbyta erfarenheter mellan åkarna och Skistarts mycket omtyckta skidverkstad, säger Johan Rehnström, VD på Skistart.com.

-Med Skistart.com-Bergslagen vill vi bidra till att utveckla långloppscupen inom längdskidåkning. Med lovande skidåkare och en professionell organisation kommer vi kunna påvisa våra produkters unika fördelar och aktivt kunna prova ut nya produkter, säger Andreas Bennert, VD ONE WAY Sport OY. Finskägda ONE WAY SPORT är en globalt ledande leverantör av högkvalitativ utrustning, funktionella kläder, skor och accessoarer för längdskidåkning, Nordic Walking och aktivt friluftsliv.

– Vi har ett lokalt engagemang från företag i Bergslagen och spetsar det med två av branschens främsta inom respektive nisch, Skistart.com och ONE WAY. Det ger oss en tydlig geografisk förankring, kombinerat med de bästa materiella förutsättningarna. När vi nu breddar basen till tre huvudsponsorer skapar vi ytterligare förutsättningar för ett starkare team, säger Mikael Bilock, ekonomiansvarig i Skistart.com-Bergslagen.

Skistart.com-Bergslagen är på damsidan Maria Rydqvist (Älvdalen), Kristina Roberto (Karlslund) och Maria Gräfnings (Falun-Borlänge). Herrlaget har ännu inte presenterats i sin helhet men grunden från ifjol med bl.a. Kalle Gräfnings (Falun-Borlänge), Linus Larsson och Tobias Karlsson (båda Karlslund) finns kvar. Fler nyheter kring laget kommer att presenteras inom kort.

Mer information:

Hemsida: www.skistart.com/team
Facebook: www.facebook.com/skistartbergslagen
Instagram: www.instagram.com/skistartbergslagen

Kontaktpersoner:

Ekonomi och sponsring: Mikael Bilock, +46 70 630 69 72, mikael.bilock@bilock.se
Idrottsligt: Johan Kask, +46 709 74 41, johan@karlslundsif.org
Skistart.com: Johan Rehnström +46 251 65 00 55 johan@skistart.com
Team Bergslagen: Jan-Åke Stolt Karlsson +46 70 249 03 56